• 1400/06/18 - 00:00

برگزاری چهارمین نشست تخصصی «مدیریت اجتماعی کرونا»

به گزارش روابط عمومی مرکز آموزش مدیریت دولتی: با توجه به اهمیت موضوع شیوع ویروس کرونا که در جهان به عنوان تهدیدی جدی برای سلامت جسمی، روانی و اجتماعی افراد شناخته شده است و همچنین استقبال فراگیران از سه نشست تخصصی پیشین که دربارۀ پاندمی کرونا بود، چهارمین نشست تخصصی کرونا در سال جاری با عنوان «مدیریت اجتماعی کرونا (ابعاد، ابزارها و قوانین) و به همت مرکز آموزش مدیریت دولتی روز چهارشنبه 17 شهریور ماه از ساعت 10 الی 12 با سخنرانی سرکار خانم دکتر عاطفه عابدینی دبیر کمیته علمی کشوری کووید 19 به صورت برخط( آنلاین) برای کلیه مدیران و کارکنان دستگاههای اجرایی کشور برگزار گردید. در بخش نخست برنامه، دکتر عابدینی اهداف وبینار حاضر را آشنایی مختصر کارکنان و مدیران با ابعاد این ویروس منحوس دانست و گفت: از ابتدا برداشت درستی از این ویروس نشده بود، بسیاری گمان می‌کردند که در کوتاه ‌مدت می‌توان شاهد از بین رفتن این ویروس بود و به دور از نگاه و نگرش علمی و تخصصی با این بیماری همه گیر و جهانی یعنی پاندمی کرونا برخورد می کردند. عدم شناخت کافی از این ویروس منحوس سبب شد که بسیاری از هموطنان عزیز و کادر درمان کوشا و مظلوم را از دست بدهیم. امروزه شاهد هستیم که این بیماری، همه ابعاد جامعه را به خود درگیر کرده است و خانه ای نیست که در آن بیماری نباشد. حال چه باید کرد؟ در این وبینار می کوشیم درباره ابعاد مختلف این پاندمی همچون «اپیدمیولوژی؛ مسیرهای انتقال و علائم و نشانه ها؛ نقش ها و مسئولیت های کارکنان مراقبت های بهداشتی (HCW) ؛ اقدامات احتیاطی پیشگیری و کنترل عمومی عفونت (IPC) ؛ کنترل های محیطی و  نظارت و ارزیابی مجدد» سخن بگوییم. دبیر کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ادامه داد: باید دانست که در این شرایط، چه سیاست ها و پروتکل هایی را باید در نظر گرفت؟ کدام برنامه و برنامه‌ریزی متناسب این اوضاع است؟ کدامین مسئولیت ها را باید بر عهده مدیران و کارکنان و سازمان های مختلف نهاد و چه انتظاراتی از آنها داریم؟ چقدر باید تلاش کنیم تا مردم را به سطح آموزش و آگاهی مطلوب در این خصوص برسانیم؟ دانشیار دانشگاه پزشکی شهید بهشتی در تعریفی ساده از کرونا بیان داشت: کروناویروس ها گروهی از ویروس های متعلق به خانواده Coronaviridae هستند که هم حیوانات و هم انسان را آلوده می کنند. کروناویروس های انسانی می توانند باعث بیماری خفیف مشابه سرماخوردگی شوند، در حالی که سایر  MERS (سندرم تنفسی خاورمیانه) SARS (سندرم تنفسی حاد شدید) کروناویروس جدیدی که قبلاً در انسان شناسایی نشده بود در دسامبر 2019 در ووهان چین در انسان ظاهر شد. این بیماری می تواند علائم زیادی را ایجاد کند که از نظر شدت متفاوت است. اکثر مردم علائم خفیفی را تجربه خواهند کرد؛ اما برخی از افراد ممکن است هیچ علامتی نداشته باشند، در حالی که دیگران ممکن است به طور خطرناکی بیمار شوند.  علائمی همچون: تب، سرفه، از دست دادن حس بویایی و درد و ناراحتی در گلو. دکتر عابدینی مسئول اورژانس بیمارستان مسیح دانشوری درباره راه های انتقال این بیماری گفت: دو راه انتقال وجود دارد: یکی از طریق قطرات تنفسی که از طریق عطسه، سرفه ایجاد می شود و مستقیماً از طریق فرد به فرد استنشاق می شود(روش شخص به شخص). دیگری از طریق قطرات تنفسی که بر روی سطوح محیطی اطراف فرد آلوده فرود می آیند (که به عنوان منطقه بیمار و منطقه بهداشت شناخته می شود) و سپس از طریق تماس با دستان آلوده به صورت و غشاهای مخاطی فرد منتقل می شود (روش سطوح محیطی). به هر حال، شواهد موجود نشان می دهد که ویروس عامل کووید 19 از طریق تماس نزدیک و قطرات بین افراد منتقل می شود. افرادی که بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند کسانی هستند که با بیماران مبتلا در تماس هستند یا از آنها مراقبت می کنند. لذا رعایت توصیه های پیشگیری و کنترل بسیار مهم است. این عضو هیات علمی دانشگاه راههای جلوگیری کووید 19 را شست و شوی مرتب دست ها با آب و صابون، رعایت فاصله گذاری اجتماعی مناسب (5/1 تا 2 متر)، کنترل عطسه و سرفه و زدن ماسک دانست و افزود: مسئولیت کادر درمان و مراقبت های بهداشتی در قبال همه مراجعان مشکوک یا تأیید شده به این بیماری، حفظ کرامت انسانی، حفظ حریم خصوصی، همدری و مهربانی و احترام به مبتلایان است.   دکتر عابدینی با تعریف برخی اصطلاحات اپیدمیولوژی (همه گیرشناسی) گفت: چند اصطلاح داریم: شیوع (Outbreak) بیماری بیشتر از حد انتظار، مثلاً شیوع سرخک. همه گیر (Endemic): بیماریهایی که به طور طبیعی در یک منطقه باقی می مانند.  اپیدمی (Epidemic): منطقه ای از شیوع بیماری که به طور ناگهانی و غیر منتظره گسترش می یابد. همه گیری (Pandemic): شیوع بیماری در سراسر جهان که اغلب سریع صورت می پذیرد. مهمترین ویژگی پاندمی ها، شماره تولید مثل آنهاست که سبب افزایش مبتلایان و در نتیجه گاهی افزایش مرگ و میرها می گردد. البته درباره کروناویروس باید گفت که مداخلات غیر دارویی (NPI) همچون: «فاصله اجتماعی ، قرنطینه ، انزوا ، درمان» به قصد کاهش و قطع رشته انتقال ویروس اجرا شده است. دبیر کمیته علمی کشوری کووید 19 در پایان به میزان مرگ و میرها اشاره کرد و افزود: تعداد مرگ و میرها به طور کلی یا به دلیل علت خاص در جمعیت خاص در واحد زمان است. میزان مرگ و میر ناشی از کووید19 همراه با بیماریهای: 10.5٪ بیماریهای قلبی عروقی، 7٪ دیابت ، 6٪ هر کدام از بیماریهای مزمن تنفسی، فشار خون بالا و سرطان. مرگ و میر موردی برای بیمارانی که دچار نارسایی تنفسی، شوک سپتیک یا اختلال عملکرد چند عضو شده بودند 49 درصد بوده است.   این برنامه که با پاسخگویی به سوالات شرکت کنندگان همراه بود از طریق سامانه آموزش های الکترونیکی مرکز (tclms.smtc.ac.ir)، اینستاگرام مرکز (lsmtc.ac.ir) همزمان به صورت زنده پخش شد که با استقبال و همراهی خوبی مواجه گردید.

• لینک کوتاه : /Z5q