با سخنرانی استاد رحیم پور ازغدی در مرکز آموزش مدیریت دولتی برگزار شد:
نشست تخصصی مردم، نرم افزار امامین انقلاب برای حل مشکلات کشور
در نشست تخصصی که روز چهارشنبه مورخ 9 اسفند ماه 1402 با حضور دکتر حسن رحیمپور ازغدی (عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی)، با عنوان «مردم، نرم افزار امامین انقلاب برای حل مشکلات کشور» در مرکز آموزش مدیریت دولتی برگزار گردید، ابعاد و محورهای مختلف این موضوع (با محوریت انتخابات) مورد بررسی قرار گرفت.
استاد رحیم پور در ابتدای صحبتهای خود ضمن پرداختن به موضوع آموزش مدیریت دولتی و اهمیت تربیت مدیران دولتی در نظام اسلامی، هدف غایی تمام رشادتها، شهادتها و انقلاب را آموزش صحیح مدیران دولتی دانست و گفت: هر چه این مهم را تحقق بخشیده باشیم به همان اندازه در تحقق اهداف انقلاب موفق بودهایم . به عبارتی هر چه قدر در آموزش، کارآمدی، استخدام بهینه و ... موفق بوده باشیم به همان اندازه در نتایج انقلاب هم موفق بودهایم .
دکتر رحیمپور ازغدی در این نشست در سه محور اصلی، آموزش مدیران دولتی، مردم و انتخابات، حکومت دینی و عدالت اجتماعی، مواردی را مورد تاکید قرار دادند از جمله اینکه:
مسئولین کشور در هر مسند و جایگاهی که هستند آن را از مردم دارند، با آموزش و تربیت صحیح مدیران و ایجاد رابطه بین مردم و مسئولین، اعتماد اجتماعی بهبود یافته و حداکثر مشارکت سیاسی در انتخابات نیز ایجاد خواهد شد. آنچه که مورد تأکید انقلاب اسلامی نیز هست؛ تربیت مدیران کارآمد، رضایت مردم و اعتماد و عدالت اجتماعی است.
حکومت اسلامی عملا در سه خصیصه قابل تعریف است؛ "اخلاقی" باشد؛ ضد فساد و ضد تبانی باشد. دوم اینکه "عقلائی" باشد؛ اخلاق لازم است ولی کافی نیست و بایستی تدبیر مناسب نیز همراه حکومت اسلامی باشد . در نهایت "مدیران لایق و کارآمد" بایستی در مسند امور باشند.
امید و امیدبخشی در جامعه، از مهمترین مؤلفههای تحکیم وحدت سیاسی، قدرت انقلاب و بهبود وضعیت کشور خواهد بود .
امروز نیازمند این هستیم که مدیران دولتی گزارش عملکرد و فعالیت خود را برای مردم بیان نموده و آنها را از وضعیت موجود آگاه نمایند . این شفاف سازی بین مردم و مدیران دولتی زمینهها را برای توسعه اعتماد عمومی افزایش داده و باعث خواهد شد سطح مشارکت سیاسی و مردمی در بسیاری از جنبهها بویژه انتخابات افزایش یابد .
مدیران صالح با عملکرد مناسب خود مردم را با نظام همراه کرده و یکی از وظائف سازمان اداری و استخدامی حرکت در همین مسیر است .
رصد نظام اداری و ارائه گزارشات شفاف به مردم و کمک عینی به مسائل و چالشهای مردم در هر زمینهای، خواستگاه آموزشی دارد و این هم باید مورد توجه قرار گیرد .
وی با اشاره به ویژگیهایی از زمامداری امیر مومنان علی (ع) گفت: ایشان همواره بر این نکته تاکید داشتند که مردم بایستی ناظر بر کار حکومت و تصمیمهای حکومت باشند و تمام تصمیمات و رفتار حکومتی خود را بر حفظ منافع مردم متمرکز کرده و دنبالهرو منافع مردم بودند نه مسائل شخصی.
سخنران نشست، در بخش دیگری از صحبتهای خود بیان نمود که: در حکومت دینی، موضع عدالت اجتماعی از مسائل بسیار مهمی است، به کاهش رسیدگی به مشکلات مردم اشاره کرده و بیان داشتند که کاهش زمانی رسیدگی به مطالبات مردم، قطعا موجب رضایت عمومی، وفاق ملی و در نهایت همبستگی سیاسی و حضور پرشور مردم در انتخابات خواهد شد .
دکتر پورازغدی با بیان برخی از ویژگیهای پیامبر اکرم(ص) و شیوه حکمرانی ایشان، به اصل شفافیت و عقلانیت در حکومت دینی اشاره نموده و ادامه دادند که در حکومت دینی، حاکمان در واقع خدمان مردم هستند و همانگونه که نبی مکرم اسلام نیز اشاره فرمودند، حاکمان جامعه اسلامی در واقع نوکران مردم هستند و این هم را هرگز مدیران جامعه اسلامی نباید فراموش نمایند .
وی در ادامه با اشاره به لزوم "نگاه مسئولانه به مردم"، تأمین نیازهای مادی و معنوی آنها را یکی از اهداف عالیه انقلاب اسلامی برشمرده و به تفاوتهای عینی و نظری حکومت دینی و سکولاریسم در این حوزه اشاره داشتند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن اشاره به این مهم که "مدیران فداکار و کاردان همچون شهداء در جایگاه خداوند اعتبار دارند"، انتخابات را مظهر و تجلی رشد و شعور سیاسی قلمداد نموده و اعتقاد دارند هر کسی بیشتر به مردم خدمت کند، باید مسئولیت بالاتری داشته باشد .
دکتر رحیمپور ازغدی، در پایان صحبتها ی خود ضمن اشاره به این مهم که در حکومت دینی باید عاشق مردم بود، به تربیت مدیران کاربلد و کارآمد در حکومت دینی بیش از پیش اشاره و تأکید نمود .
- لینک کوتاه : /ZJ4