تاریخ : 04 بهمن 1403 «جهش تولید با مشارکت مردم»
  • 1399/06/16 - 00:00
  • - تعداد بازدید: 201
  • - تعداد بازدیدکننده: 199
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

پنجمین نشست ارائه تجارب مدیران در سال 1399

به گزارش روابط عمومی مرکز آموزش مدیریت دولتی: پنجمین نشست برخط (آنلاین) ارائه تجارب مدیران در سال جاری با هدف انتقال دانش و تجربه به مدیران دستگاه‌های اجرایی و با حضورآقای دکتر اسدالله رازانی استاندار سابق استان کرمانشاه، از ساعت 10 تا 12:30 روز شنبه پانزدهم شهریورماه در مرکز آموزش مدیریت دولتی برگزار شد.

ابتدای برنامه همراه با معرفی سوابق دکتر رازانی بود: وی متولد سال ١٣٤٠ از روستای رازان لرستان، سیاستمدار و مدیر اجرایی که در دولت یازدهم جمهوری اسلامی ایران سمت استانداری استان کرمانشاه را بر عهده داشت. از سوابق ایشان علاوه بر استانداری کرمانشاه می‌توان به چنین مواردی اشاره کرد: «معاونت اداری و مالی صندوق توسعه ملی در فاصله سالهای ٩٢ تا ٩٤ ؛ استاندار کردستان در دوره دوم دولت اصلاحات در فاصله سالهای ٨٠ تا ٨٤؛ معاون برنامه‌ریزی و مالی واداری بنیاد شهید، مدیرعامل سازمان فرهنگی سیاحتی کوثر در فاصله سالهای ٧٣ تا ٨٠؛ معاونت سیاسی و امنیتی استانهای زنجان و خراسان در فاصله سالهای ٦٧ تا ٧٣ و فرماندار مراغه طی سالهای ٦٣ تا ٦٦»؛ رازانی بعد از استانداری کرمانشاه به خدمت خود در مجموعه وزارت کار ادامه داد و از آبان ٩٦ به عنوان معاون امور هلدینگ های شستا منصوب شده و خدمت می کند. این چهره سیاسی، دانش آموختۀ کارشناسی فلسفه از دانشگاه فردوسی مشهد و کارشناسی ارشد و دکترای رشته ادیان و عرفان از دانشگاه تهران است، همچنین در کارنامه خود، کارشناسی ارشد مدیریت دولتی را از مرکز آموزش مدیریت دولتی دارد.

دکتر رازانی در مقدمۀ سخنرانی خویش با تسلیت ماه محرم و ایام شهادت سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و با تقدیر از دکتر زهرا احمدی پور رئیس مرکز آموزش مدیریت دولتی گفت: «تداوم این سلسله نشست ها، فرصتی را برای انتقال تجارب و دانش مدیران کارآزموده به مدیران جوان پدید می آورد که می تواند بسیار ارزشمند و تأثیرگذار باشد.» وی در ادامه به چرخش کاری و فعالیت های مدیریتی خویش اشاره کرد و بیان داشت: «این شانس خدمتی را داشته ام که در زمینه های گوناگون مدیریتی انجام وظیفه کنم. حدود ۱۴ یا ۱۵ سال به عنوان استاندار، معاون سیاسی و امنیتی استان و فرماندار و نیز ۱۰ سال در مجموعه های اقتصادی به عنوان عضو هیئت مدیره و مدیرعامل و حدود 5 یا 6 سال در بخش خصوصی فعالیت داشته ام که در این نشست می کوشم حاصل تجارب بیش از سی سال خود را برای کارشناسان و مدیران نظام اداری با موضوع مدیریت تحول در سه محور «اجرایی»، «نظری» و «رفتاری» بازگو نمایم.»

استاندار سابق کرمانشاه پیرامون تحقق مدیریت تحول بر شش نکته اجرایی و عملی تأیید و ابراز داشت:

«اولین نکته آن است که تحول سازمانی باید هدف عملیاتی مدیر باشد. مدیر تحول گرا دچار روزمرگی های سازمانی نمی شود. داشتن یک برنامه تحول و ارتقای شاخص ها، لازمه تحقق یک مدیریت تحول است. یک استاندار به دلیل وسعت وظایفش همواره در معرض خطر روزمرگی است. بنابراین باید در گام نخست، برنامه تحولی بر مبنای «جامعیت، کمی بودن  و ترتیب اولویت ها» ترسیم شود.

دومین نکته وجود عزم جزم در مدیر و تیم مدیریتی برای اجرای درست برنامه است. خداوند در قرآن کریم می فرماید: «ولقدْ عهدْنا إلى آدم منْ قبْل فنسی ولمْ نجدْ له عزْمًا» (طه: 115)؛ یعنی «و به یقین پیش از این با آدم پیمان بستیم و[ولی آن را] فراموش کرد و براى او عزمى [استوار] نیافتیم». امکان بی عزمی در انسان هست. مدیر و تیم مدیریتی نباید اهل مماشات باشند. باید عزم جدی بر اجرای طرح های تحول آفرین وجود داشته باشد. بنابراین در انتصابات و انتخابات خود باید به دنبال مدیری تحول آفرین و پرکار بود.

سومین نکته آنکه بخشی از برنامه ها به صورت وعده اعلان عمومی گردد؛ زیرا هم برای مدیران، اهمیت و الزام پیدا می کند و هم، نظارت عمومی را بالا می برد. پیگیری یا معجزه پیگیری چهارمین نکته مهم اجرایی است. پیگیری کار یک مدیر است، خاصه در مدیریت منطقه ای. مدیران منطقه ای دو وظیفه مهم «تکثیر منابع» و «تقسیم منابع» را بر عهده دارند. تکثیر منابع یعنی مدیر بتواند از مرکز منابع را به استان بیاورد و این مستلزم پیگیری است. من در دوران استانداری، مدیران کل را جهت پیگیری این امر ماهی دو بار به تهران می فرستادم.»

رازانی «تماس نزدیک با کار و حمایت از مدیران پیگیر و پرکار» را به عنوان نکات پنجم و ششم اجرایی در مدیریت تحول برشمرد و افزود: «مدیر باید از سازمان خود به خوبی بازدید کند و از نزدیک با روند پروژه ها آشنا باشد و به صورت مستمر از آنها بازدید داشته باشد؛ اساساً هر چقدر شناخت عینی و مستقیم برای مدیر صورت بگیرد؛ آن مدیر در تصمیم گیری ها موفق تر خواهد بود.»

دکتر رازانی در ادامه سخنانش به جنبه های تئوری و نظری مدیریت تحول اشاره کرد و بیان داشت که یک مدیر می باید چند نکته را همواره مدنظر بدارد: «1. مطالعه و شناخت کافی از کار؛ 2. داشتن وقت مستقل برای فکر کردن دربارۀ کار؛ 3. فهرست کردن و نوشتن کارهای هفتگی و روزانه؛ 4. بهره مندی از تورهای آموزشی؛ 5. داشتن مجمع مشاورین؛ 6. تماس با ارباب جراید و 7. یادگیری الزامی حداقل یک زبان خارجه.»

استاندار سابق کرمانشاه در بخش پایانی سخنان خود به نکات رفتاری مطرح در مدیریت تحول اشاره نمود و گفت: «اولین مورد از نکات رفتاری داشتن حلم و سعه صدر و گشاده رویی است. آنچنان که امام علی (ع) می فرمایند:  وسیله و ابزار ریاست و مدیریت، سعه صدر است. مدیر باید در فرونشاندن تنش متبحر باشد؛ نه اینکه تنش زا باشد! و باید دانست که توسعه در تنش زدایی محقق می شود.» وی همچنین منصف بودن، پرهیز از خود حق پنداری و پرهیز از دهن بینی (سعایت) و وجود نظم در انجام کارها را از مهمترین ویژگی رفتاری مدیران تحول گرا دانست و در فرجام سخن به همه مدیران جوان توصیه کرد که دو مهارت را می باید به صورت ویژه و برجسته در خود تقویت و نهادینه کرد: نخست مهارت گفتاری و دیگر مهارت نوشتاری که این دو از نمودهای یک مدیر کارامد محسوب می شود.

گفتنی است این برنامه از طریق سامانه آموزش های الکترونیکی مرکز (tclms.smtc.ac.ir)، وبینار و اینستاگرام مرکز (lsmtc.ac.ir) همزمان به صورت زنده پخش شد که با استقبال و همراهی خوبی مواجه گردید.


  • لینک کوتاه : /ZZ3

  • گروه خبری : آخرین اخبار
  • کد خبر : 969
کلمات کلیدی
مریم کوشا
خبرنگار

مریم کوشا

تاریخ آخرین به روز رسانی :1403/08/21

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید