• 1399/08/24 - 00:00

برگزاری نهمین نشست برخط ارائه تجارب مدیران در سال 1399

به گزارش روابط عمومی مرکز آموزش مدیریت دولتی: نهمین نشست‌ برخط ارائه تجارب مدیران در سال 1399 با سخنرانی آقای دکتر مجید خدابخش استاندار سابق آذربایجان شرقی و اردبیل به منظور انتقال دانش و تجربه به مدیران دستگاه‌های اجرایی، از ساعت 10 تا 12 روز شنبه 24 آبان ماه در سالن ولایت مرکز و با حضور 462 نفر از مدیران و کارکنان نظام اداری کشور از طریق فضای مجازی برگزار گردید.

در ابتدای این برنامه دکتر خدابخش ضمن برشماری وظایف و اختیارات استانداران گفت: «استاندار مسئول برقراری و حفظ نظم و امنیت استان است. همچنین هدایت و تشکیل مرتب جلسات شورای تأمین استان و نظارت برحسن اجرای مصوبات آن و نیز پیش بینی و پیشگیری معضلات امنیتی استان، تعیین و تدوین اولویت ها و سیاست‌های امنیتی و تعیین حدود وظایف و اختیارات امنیتی کلیه دستگاه‌های اجرایی استان در چهارچوب وظایف قانونی یک استاندار محسوب میشود. البته مواردی دیگر نیز مطرح است؛ ولی مهمترین ویژگی یک استاندار تعامل و سعه صدر است.»

دکتر خدابخش با اشاره به نحوۀ انتصاب استانداران و نگاهی که مردم به استاندار دارند، بیان داشت: «قبل از انقلاب اسلامی، استاندار با فرمان و امضای شاه که به آن فرمان همایونی میگفتند، انتصاب میشد؛ پس از انقلاب، با امضای وزیر کشور، استاندار منصوب میشود. از این رو، استاندار نمایندۀ قوۀ مجریه است. با این حال، نگاه مردم به استاندار، نگاهی کلی و فراگیر است که نه تنها نمایندۀ دولت، بلکه باید برای همۀ مشکلات و مصائب استان در همۀ زمینهها، مشکلگشا و پاسخگو باشد.»

استاندار سابق اردبیل با تأکید بر اولویتهای توسعه منطقهای ابراز داشت: «بهرهگیری از ظرفیتها و مزیتهای استانی سبب گردید که مشکلات استان اردبیل (همچون نرخ بالای بیکاری به دلیل نبود شرایط مناسب کار، مهاجرت نخبگان و نیروی کار خوب) را با توجه و تمرکز بر ویژگیهای استانی، مانند: مرزی بودن، وجود زمینهای حاصلخیز، ظرفیت گردشگری، زونهای معدنی و نیز سرمایه انسانی کارامد مرتفع سازیم.»

دکتر مجید خدابخش ضمن بسط اقدامات مؤثر در توسعه منطقهای گفت: «در حوزۀ مرزی بودن استان، نه تنها پیشنهاد ایجاد منطقه آزاد مطرح گردید، بلکه با رایزنی با کشور جمهوری آذربایجان، پل مشترکی بر رود ارس ساخته و شبکه ریلی میان دو کشور ایجاد و بندر خشک نیز افتتاح شد. در حوزه گردشگری با بهرهگیری از ظرفیت آب گرم سرعین به توسعه گردشگری و هتل سازی پرداختیم. برای فعال سازی هتلها میبایست گردشگر جمع میکردیم؛ لذا با ایجاد مسابقات ورزشی در سطح آسیایی و جهانی کوشیدیم تا زمینهساز توسعه استان را فراهم آوریم. برگزاری مسابقه بینالمللی والیبال زیر 23 سال در اردبیل یک نمونه بارز از این اقدامات است که سالن مسابقه زیر نظر و با استانداردهای فدارسیون والیبال آسیا ساخته شد و خوشبختانه در آن سال جوانان اردبیلی، قهرمان شدند.» استاندار سابق اردبیل، تورگردانی، احداث پل معلق مشکین شهر، آب درمانی مشکین شهر و احداث پل شیشهای را از دیگر جاذبههای گردشگری استان برشمرد که به حول قوۀ الهی و با همیاری و مشارکت چشمگیر مردم و بخش خصوصی به ثمر نشسته است.»

دکتر خدابخش در ادامه سخنانش به عوامل بازدارنده پیشرفت در استان اشاره کرد و ابراز داشت: «چند عامل کلیدی همچون دور بودن از مرکز، بالا بودن قیمت حاملهای انرژی، سود بالای بانکی و هزینه بالای تولید، باعث کاهش جذب سرمایه و سرمایه گذار در مناطق مرزی میشود که باید برای آنها راه حل ارائه کرد، از جمله: ایجاد صندوق توسعه استانی، ایجاد منطقه آزاد، کاهش سود بانکی و معافیت از مالیات را برای ترغیب سرمایه گذار به وجود آورد تا شاهد توسعه همه جانبه استانهای مرزی باشیم.»

استاندار سابق آذربایجان شرقی و اردبیل علت موفقیت خود را در مدیریت استان این گونه بیان نمود: «داشتن تعامل مناسب با وزارتخانهها، سازمانها و نهادها؛ ارتباط مؤثر و تعامل با افراد ذی نفوذ در استان؛ برگزاری جلسات متناوب با تمام رؤسای سازمانها و نهادهای استانی؛ برگزاری جلسات فرهنگی با حضور اقشار گوناگون جامعه به ویژه دانشگاهیان، حوزویان و نخبگان استانی به منظور حل مشکلات و پیشبرد برنامههای استان جهت تصمیم گیری؛ تفویض اختیار به مدیران و اعتماد به کارکنان به ویژه به بانوان و انتصاب آنان در پستهای حساس و استراتژیک»

دکتر مجید خدابخش در بخشی دیگر از سخنانش به برخی از اقدامات خلاقانه و نوآورانه خود در زمان تصدی استانداری اشاره کرد و گفت: «ایجاد بندر خشک، برگزاری مسابقات بین المللی والیبال، احداث کشتارگاه مجهز با توجه به استانداردهای لازم جهت صادرات به کشور روسیه، توسعه صنایع تبدیلی محصولات کشاورزی، ایجاد شهرک‌های صنعتی خصوصی و احداث پارک فناوری را میتوان اقدامی خلاقانه ذکر کرد.» وی در خاتمه ضمن بیان توصیههایی به مدیران جوان گفت: «تسلط به قوانین و مقررات و دستورالعملها، داشتن شرح صدر، اعتماد به کارکنان و افزایش مهارتهای هوش هیجانی مواردی است که یک مدیر جوان باید مدنظر خود قرار دهد.»

• لینک کوتاه : /Z21