تاریخ : 26 تیر 1403 «جهش تولید با مشارکت مردم»
  • 1402/11/30 - 09:04
  • - تعداد بازدید: 40
  • - تعداد بازدیدکننده: 35
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

دومین نشست تخصصی در حوزه انتخابات مجلس شورای اسلامی با موضوع "مشارکت سیاسی، انتخابات و پیامدهای آن" برگزار شد

در این نشست که به صورت حضوری و برخط در تاریخ یکشنبه 29 بهمن 1402 و با سخنرانی دکتر مهدی فضائلی؛عضو دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در مرکز آموزش مدیریت دولتی برگزار شد، ابعاد و زوایای مختلفی از مقوله انتخابات، مشارکت مردم، آثار حضور مردم در انتخابات و ... مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت.

دکتر فضائلی در ابتدای این نشست با اشاره به دوران پهلوی اول و دوم و چگونگی به قدرت رسیدن رضا خان و محمدرضا شاه با استفاده از جریان کودتا، به این نکته مهم پرداختند که در دوران مزبور، عملا مردم هیچ جایگاه و نقشی در سرنوشت سیاسی کشور نداشتند. وی در ادامه اشاره داشت که حتی مجلس دوران مشروطه نیز در دروان پهلوی، عملکرد و نقش فرمایشی داشت و از خواست و اراده مردم نبود. چنین وضعیتی با گذر زمان در بهمن57 توسط امام خمینی(ره)، پایان یافت و با انقلاب اسلامی ایران، مردم به شکل مستقیم در سرنوشت و مسیر سیاسی کشور سهیم گشتند.

دکتر فضائلی بیان داشتند، با گشتاری در ادبیات تاریخی و سیاسی، متوجه می­شویم که بسیاری از اندیشمندان سیاسی، فلسفه و خواستگاه این انقلاب را با هیچ انقلابی قابل قیاس نمی­دانند. چرا که انقلاب اسلامی ایران 5 برابر انقلاب فرانسه و10 برابر انقلاب روسیه از خواستگاه و اراده مردم برخوردار بود .

علت این همگرایی و توجه مردم به انقلاب ایران را باید در چه مسائلی دانست ؟

ایشان علت این همگرایی مردم و انقلاب 57 را همسویی خواست مردم و فلسفه انقلاب اسلامی ایران برشمرده و اضافه نمودند که در ابتدای انقلاب، حضور مردم برای پیروزی انقلاب اسلامی بود و اکنون نیز برای تداوم و استمرار آن دارای اهمیت بسیار زیادی است.

وی در ادامه به جریان سریع رفراندوم، تهیه و تدوین قانون اساسی، مجلس خبرگان رهبری و ... بلافاصله بعد از پیروزی انقلاب اسلامی اشاره نموده و در این زمینه اعتقاد دارند که سرعت چنین تشکیلاتی با توجه به انقلاب بوجود آمده، بی­سابقه بوده است. بویژه اینکه 98 درصد مردم به جمهوری اسلامی ایران رأی دادند.

 ایشان با بیان اینکه ما بعد از انقلاب اسلامی تقریبا هر سال یک انتخابات داشتیم و در سالهای اخیر هر دو سال یک انتخابات، به اهمیت این مهم از منظر اصول دموکراتیک پرداختند و ادامه دادند که مردم ایران برای اولین بار در تاریخ، به تجربه مفهوم جمهوریت و مردم سالاری دینی دست یافتند.

 دکتر فضائلی با بیان اینکه با توجه به اهمیت موضوع انتخابات، این مهم هرگز و در هیچ مقطعی از تاریخ ایران تعطیل یا نیمه تمام نمانده است، به ابعاد راهبردی و عملیاتی انتخابات و حضور مردم در پای صندوق­های رأی اشاره کردند. از دیدگاه ایشان، ابعاد علمیاتی انتخابات و حضور مردم در آن، تشکیل سازو کار و ساختار انتخابات مربوطه است. به بیانی دیگر با انتخابات می­توان ساختار ریاست جمهوری، خبرگان، مجلس شورای اسلامی و ... را تعیین نمود .

از دیدگاه راهبردی نیز ایشان به این مهم اشاره داشتند که نتیجه حضور گسترده مردم در انتخابات، اهمیت آن در معادلات بین­ المللی کشورمان است که نسبت به بعد عملیاتی بسیار دارای اهمیت است. ایشان در جمع­بندی از بیانات خود اشاره داشتند که هر کجا و هر زمان موضوع انتخابات و حضور گسترده مردم در انتخابات مطرح باشد، کشور از موضوع بسیار قدرتمندتری برخوردا گشته و آثار و برکات آن برای کشور خواهد بود .

در پایان نشست نیز دکتر فضائلی به سوالات مدعوین (حضوری و آنلاین) پاسخ‌های لازم را ارائه دادند.


  • لینک کوتاه : /ZD4

  • گروه خبری : آخرین اخبار
  • کد خبر : 94
کلمات کلیدی
مریم کوشا
خبرنگار

مریم کوشا

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید