تاریخ : 02 بهمن 1403 «جهش تولید با مشارکت مردم»
  • 1400/09/22 - 00:00
  • - تعداد بازدید: 141
  • - تعداد بازدیدکننده: 138
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

برگزاری سومین ارائه یافته‌های پژوهشی در سال 1400

به گزارش روابط عمومی مرکز آموزش مدیریت دولتی: سومین ارائه یافته‌های پژوهشی در سال 1400 با موضوع «تغییر پارادایم در سیاست گذاری سلامت؛ طراحی الگوی مفهومی حکمرانی برای سلامت در ایران»  با هدف دانش افزایی و توسعه بینش کارکنان و مدیران دستگاه‌های اجرایی و دانشگاهیان، روز شنبه 20 آذرماه سال جاری از ساعت 10 تا 12 به صورت برخط (آنلاین) از طریق سامانه آموزش های الکترونیکی مرکز (lms.smtc.ac.ir) برگزار شد.

دکتر ولی الله وحدانی نیا عضو هیأت علمی دانشکده علوم پزشکی دانشگاه ارتش، سخنان خود را با اشاره به آثار عینی ناپایداری اقتصادی در ایران همچون: تلفات و صدمات جاده‌ای، وضعیت کمبود آب، آلودگی هوا، اعتراضات اجتماعی و آسیب‌های اجتماعی آغاز نمود.

ایشان در ادامه، کلید واژۀ اصلی مبحث امروز را مقولۀ سهل و ممتنع «سلامت» عنوان کرد و گفت: «شاید تعریف این واژه در مرحلۀ اول ساده به نظر بیاید، ولی سلامت در زمینۀ زندگی فرد، خودش را نشان می ‌دهد و اگر سیاست گذاری عمومی‌ در تمامی ‌بخش ‌ها معطوف به تعیین کننده ‌های سلامت باشد، در نتیجه مواردی همچون امید به زندگی و سلامت را تأمین می‌کند.»

دکتر وحدانی­نیا افزود: «اگر برنامه ریزی‌ها با محوریت انسان سالم نباشد، نه تنها برنامه به نتیجه درست نمی‌رسد؛ بلکه هزینه بیشتری هم به سیستم سلامت وارد می‌کند. دولت و جامعه باید به این نکته برسند که سلامت و همزیستی درست در کنار هم کارآمد هستند.»

وی ادامه داد: «ما غالباً به دنبال مقصریابی هستیم. در صورتی که اگر دقیق تر بررسی کنیم، ممکن است واقعیت پیچیده تر باشد. ما در موضوعات عمومی ‌با جنس مسائلی درگیر هستیم که مانع از حرکت ما است و برای اینکه حل مسئله داشته باشیم، باید از نگاه خطی فاصله گرفته و پارادایم کوانتومی‌ بر مبنای تفکر سیستمی‌ را در پیش بگیریم».

این عضو هیأت علمی دانشکده علوم پزشکی دانشگاه ارتش، در بخش دیگری از سخنانش به گذار از پارادایم‌ حکومت محوری به حکمرانی و موارد مرتبط با آن پرداخت؛ سپس اشاراتی به گذر پارادایمی ‌سلامت در ادبیات علمی ‌جهان داشت و گفت: «سازمان بهداشت جهانی به سمت تلفیق طبّ سنتی و طبّ مدرن رفته است و طبی تحت عنوان طبّ مکمل را معرفی کرده است؛ ولی در کشور ما به دلیل عدم فهم درست از این موضوع، این مسئله موجب نزاغ شده است.»

ایشان در بخش پایانی سخنان خود به مفهوم خوب زیستی اشاره کرد و افزود: «مواردی همچون استاندارد زندگی و سطح زندگی از بعد ذهنی، جزو مواردی هستند که موجب افزایش شاخص‌های سلامت در فرد مانند امید به زندگی می‌شود. سلامت محصول و ابزار توسعه اقتصادی است.»

 دکتر وحدانی نیا در جمع بندی مطالب خود به چارچوب بندی مدل مفهومی «حکمرانی برای سلامت» با توجه به ادبیات جهانی و تجارب کشورهای پیشرو پرداخت و ابعاد آسیب شناسی الگوی حکمرانی برای سلامت در ایران را شامل: بعد ادراکی، بعد اراده سیاسی، بعد نهادی -ساختاری، بعد اجرای سیاست‌ها، بعد فرهنگی -اجتماعی، بعد ارزیابی و پاسخگویی و بعد الکترونیک برشمرد و هر یک را به صورت مبسوط تشریح و بیان نمود.

در فرجام این برنامه، دکتر وحدانی نیا به سؤالات شرکت کنندگان، به طور کامل پاسخ داد.

 


  • لینک کوتاه : /ZYn

  • گروه خبری : آخرین اخبار
  • کد خبر : 284
کلمات کلیدی
مریم کوشا
خبرنگار

مریم کوشا

تاریخ آخرین به روز رسانی :1403/08/21

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید