مراسم بزرگداشت روز بهره وری با همکاری مرکز آموزش مدیریت دولتی برگزار شد
سازمان ملی بهره وری ایران با هدف ارائه گزارش از وضعیت تحقق اهداف بهره وری مندرج در ماده 3 و 5 قانون برنامه ششم توسعه و انتقال تجارب در خصوص پیاده سازی چرخه مدیریت بهره وری مراسمی با عنوان «بزرگداشت روز بهره وری» و با حضور رئیس سازمان ملی بهره وری و جمعی از دستگاه های اجرایی سراسر کشور در روز یکشنبه 1399/3/11 از ساعت 9 الی 12 به صورت زنده از طریق ویدئو کنفرانس با همکاری مرکز آموزش مدیریت دولتی برگزار کرد.
این مراسم که به ارائه دستاوردهای وزارت جهاد کشاورزی، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران اختصاص داشت با سخنرانی خانم مهندس فاطمه پهلوانی، رئیس سازمان ملی بهره وری ایران آغاز گردید. وی در ابتدا با اشاره به برنامه های کوتاه مدت و بلند مدت سازمان برای پیشبرد اهداف قانونی ارتقای بهره وری در کشور بر نقش تأثیرگذار شبکه ملی بهره وری ایران برای ایجاد فضای گفتمان و انتقال تجارب بهره وری تأکید و تصریح کرد: در سال جاری، استقرار چرخه بهره وری مطابق با ماده (5) برنامه ششم توسعه به یکی از مهمترین اولویت ها و الزامات قانونی دستگاه های اجرایی کشور تبدیل شده است و سازمان ملی بهره وری ایران به عنوان متولی امر حرکت بهره وری در کشور، سیاست هایی برای جلب مشارکت فعال متولیان و بازیگران اصلی بهره وری را در قالب انواع برنامه های ترویجی، فرهنگ سازی، آموزشی و سنجش و تحلیل بهره وری در دستور کار دارد.
بهروز محمودی، معاون راهبری بهره وری سازمان نیز با اشاره به دستورالعمل تدوین برنامه عملیاتی ارتقای بهره وری (موضوع گام های 5 تا 7 راهنمای اجرایی ماده 5 برنامه ششم توسعه) و تدوین آیین نامه اجرایی بند (د) تبصره 21 قانون بودجه سال 1399 کل کشور به ظرفیت بودجه ای مناسبی که در این قانون برای برنامه ویژه ارتقای بهره وری منظور شده اشاره کرد. وی تقویت ساختار کمیته ها و کارگروه های کارشناسی دستگاه های منتخب را در کنار مشارکت فعال مدیران ارشد و دبیرخانه پویا و متخصص از عوامل کلیدی موفقیت در پیشبرد گام های راهنمای اجرایی ماده 5 قانون برنامه ششم دانست و برای بهبود تعامل بین سازمان و دستگاههای اجرایی کشور با هدف ارتقای بهره وری اعلام آمادگی کرد.
خانم دکتر مهرنوش میرزایی، عضو هیأت علمی دفتر امور اقتصادی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و مسئول دبیرخانه بهره وری وزارت جهاد کشاورزی، گزارشی از تجارب وزارت کشاورزی را ارائه نمود و گفت: کمیته بهره وری از آذرماه 97 در ستاد سازمان تحقیقات کشاورزی با 19 سازمان و دستگاه وابسته به جهاد کشاورزی و 17 واحد ستادی آغاز به کار کرد که بلافاصله بعد از تشکیل کمیته، جلسات آموزشی-توجیهی مربوط به دستور العمل ماده 5 فراهم شد و پس از آن برای عملیاتی شدن گام های دستورالعمل، کاربرگ های تدوین شده متناسب با شرح وظایف وزارت کشاورزی بومی سازی و به دستگاه های وابسته ارسال، تکمیل و جمع بندی گردید. سپس گزارش مساله شناسی با توجه به نظرات بزرگان بخش خصوصاً بهره برداران تهیه و برای اولویت بندی این مسائل و تدوین برنامه های مناسب نیز پرسشنامه هایی الکترونیکی آماده و مجدداً به خبرگان بخش فرستاده شد که متناسب با مسائل اولویت دار برای سال 1400 پروژه هایی در دست تدوین است که پس از نهایی شدن، برش های استانی تهیه و به استان های کشور ابلاغ می گردد؛ بنابراین افزایش بهره وری در بخش کشاورزی متناسب با پایش این پروژه ها عملیاتی می شود.
در ادامه مراسم، آقای مهندس مجتبی رشمه مدیرکل حسابداری مدیریت و بهره وری وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، گزارشی از تجارب وزارت دفاع را در حوزه بهره وری ارائه داد. وی بر این موضوع تأکید داشت که وقتی در وزارت دفاع بحث بهره وری مطرح می شود به دنبال کسب بیشترین خروجی و بازدهی از منابع و دارایی در اختیار هستیم. مهمترین خروجی وزارت دفاع که هدف بهره وری نیز می باشد: خلق قدرت دفاعی و گسترش توان بازدارندگی است. از طرفی، چون ما در سلسله فرماندهی رهبر معظم انقلاب امام خامنه ای (مدظله العالی) هستیم و به نوعی یک اراده متمرکز بر ما اعمال می شود از خودمان انتظار داریم که بهره ور باشیم و شواهد گویای آن، این است که علی رغم تحریم های شدید نظام سلطه بر بخش دفاعی، این وزارتخانه بهره ور بودن خود را به اثبات رسانده است.
خانم دکتر زهرا قیومی مدیرکل مرکز آموزش، توسعه و فناوری و دبیر شورای راهبردی بهره وری راه آهن جمهوری اسلامی ایران، سخنران پایانی این مراسم بود که پیرامون مسیر حرکت بهره وری در راه آهن توصیحاتی را ارائه نمود. وی ضمن تأکید بر اهمیت پیاده سازی بهره وری در سازمان ها، بیان داشت که ایمنی و بهره وری دو اولویت اصلی شرکت راه آهن میباشد. همچنین به رویکرد نوین مدیر عامل شرکت راه آهن به مقوله بهره وری اشاره و با بر شماری اهم اقدامات انجام شده گفت: «راه آهن ج.ا.ا. در راستای استقرار چرخه مدیریت بهره روی با رویکردی ساختاریافته و نظام مند نسبت به تدوین نظامنامه مدیریت بهره وری، تشکیل ساختار بهره وری راه آهن با نگاه به نظامنامه و فعال سازی کمیته های بهره وری در سطح ستاد و مناطق میپردازد. دبیر شورای راهبردی بهره وری راه آهن در بخشی دیگر از سخنان خود بیان کرد: «با تدوین فهرستی از شاخص های عمومی (tfp) و شاخص های اختصاصی حمل ونقل برون شهری و نیز شاخص های اصلی و فرعی و نیز توضیحی و عملکردی و تهیه داشبورد پایش بهره وری؛ سامانه مدیریت پروژه های بهره وری راه آهن، نسبت به محاسبه شاخص های عمومی و اختصاصی بهره وری و هدف گذاری آنها اقدام نموده است». سپس ضمن شناسایی و اولویت بندی مسائل و تحلیل عوامل عدم بهره وری، مهمترین مسائل را در قالب کارگروه های جهادی بهره وری با رویکرد حل مسأله و داده محور براساس مفروضات راهنمای اجرایی ماده 5 عملیاتی و به ۱۲ کارگروه با اولویت دهی به مسایل شرکت از بین مسائل شناسایی شده اشاره و به پروژه های بهره ور در حوزه های مختلف ایمنی، ناوگان، سیر و حرکت و زیربنایی اشاره نمود که اجرای آن ها موجب دستاوردها و صرفه جویی های زیادی برای راه آهن شده است.
گفتنی است، اعضای کمیته های بهره وری دستگاه های اجرایی و سایر کارشناسان حوزه های مرتبط و مشاوران تأیید صلاحیت شده بهره وری، مخاطبان این مراسم بودند و بیش از 150 شرکت کننده از طریق وبینار از سراسر ایران اسلامی این برنامه را به صورت زنده و تعاملی همراهی نمودند.
- لینک کوتاه : /Ziz