تاریخ : 27 تیر 1403 «جهش تولید با مشارکت مردم»
  • 1399/07/02 - 00:00
  • - تعداد بازدید: 40
  • - تعداد بازدیدکننده: 39
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

سومین نشست آنلاین از سلسله نشست های تخصصی حکمرانی خوب

به گزارش روابط عمومی مرکز آموزش مدیریت دولتی: با توجه به اهمیت موضوع «حکمرانی خوب» و استقبال فراگیران از دو نشست قبلی که متمرکز بر موضوعاتی همچون چرایی ناکامی در دستیابی به حکمرانی خوب، ارائه چارچوب انطباق تکرارشونده مسأله محور، و مؤلفه های حکمرانی مطلوب بود، سومین نشست از سلسله نشست های تخصصی حکمرانی خوب به همت مرکز آموزش مدیریت دولتی روز چهارشنبه 2 مهر از ساعت 10 الی 12 با حضور جناب آقای دکتر احمد میدری، اقتصاددان و معاون محترم رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به صورت برخط( آنلاین) برای کلیه مدیران و کارکنان دولت برگزار گردید.

در بخش نخست برنامه، دکتر شهناز جهانگیری معاون پژوهشی مرکز با تأکید بر  اهم مباحث مطرح در حکمرانی خوب گفت: «چنانچه حکمرانی را فرآیند وضع قوانین توسط حاکمان بدانیم، بنابراین درک مفهوم حکمرانی مستلزم شناخت قوانین و وضع کنندگان آنها می باشد. ایده حکمرانی خوب حاکی از اهمیت قائل شدن برای دولت به عنوان موتور توسعه است و دلالت بر شفافیت و خدمات عمومی اثربخش و احترام به حقوق شهروندی دارد. از این رو، امروز در خدمت دکتر احمد میدری  اقتصاددان ایرانی و معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هستیم. وی نماینده آبادان در دوره ششم مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس بوده و دارای دکترای تخصصی اقتصاد و فوق لیسانس توسعه و برنامه‌ریزی اقتصادی از دانشگاه تهران است. همچنین سابقه تدریس در دانشگاه علامه طباطبایی و دانشگاه شهید چمران اهواز دارد و آثار پژوهشی متعددی را به انجام رسانیده است.»

در بخش دوم برنامه، دکتر میدری به ارائه مقدمه ای دربارۀ حکمرانی خوب و نیز به چگونگی گسترش ادبیات حاکم بر این مبحث پرداخت و ابراز داشت: «حکمرانی خوب یا حکمرانی مطلوب، در سه دهه اخیر به شدت مورد توجه محققان بوده‌ است و در دولت های گوناگون مواردی طوطی وار مطرح شده است. از این رو، مبحث امروز را با تکیه بر توانمندسازی حکومت براساس روش PDIA ارائه می نمایم. یکی از مباحث مهم، تقلید همسان (طوطی وار) است که متأسفانه در کشور ما رخ داده است. باید توجه داشت که قالب (شکل) مساوی کارکرد نیست؛ در اختیار داشتن قوانین و دستوالعمل ها و نهادها و ساختمان ها لزوماً به کارکرد مناسب منجر نمی شود.» وی ادامه داد: «سازمانها برای بقا، به مشروعیت نیاز دارند و برای کسب مشروعیت به جای مسیر سخت کارکردی شدن، به تقلید طوطی وار روی می آورند. حکومتها عموماً با شکاف اجرایی مواجه هستند؛ شکاف بین ظاهر چیزها و توانمندی واقعی آنها برای انجام کارها.»

دکتر میدری افزود: «تقلید همسان یعنی درآمیختن شکل و کارکرد؛ به عبارت دیگر، شبیه کاری را انجام دادن جایگزین «واقعاً آن کار را انجام دادن» می شود. از نظام های جهانی گرفته تا سازمان های سطح کشوری، سازمان ها را برای تقلید همسان تحت فشار قرار می دهند. به بیان دیگر، نظام های جهانی، تبعیت از دستور کار و تقلید همسان را پدید می آورند. گرایش سازمان ها به تبعیت از دستور کار سبب این موارد می شود: ماهیت انحصاری و بودجه محور سازمان های حکومتی؛ دشوار بودن نمایش دادن بروندادها؛ اهداف متعدد سازمانی؛ تعدد ذینفعان و لزوم راضی نگه داشتن همه آنها. بنابراین همین موضوع سازمان های دولتی را به «تأکید بر درون دادها و فعالیت ها به جای ترویج پاسخگویی نسبت به اهداف دیریاب مرتبط با دستاورد» سوق می دهد.

گفتنی است این برنامه از طریق سامانه آموزش های الکترونیکی مرکز (tclms.smtc.ac.ir)، وبینار و اینستاگرام مرکز (lsmtc.ac.ir) همزمان به صورت زنده پخش شد که با استقبال و همراهی خوبی مواجه گردید.


  • لینک کوتاه : /Zp2

  • گروه خبری : آخرین اخبار
  • کد خبر : 936
کلمات کلیدی
مریم کوشا
خبرنگار

مریم کوشا

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید