تاریخ : 28 تیر 1403 «جهش تولید با مشارکت مردم»
  • 1399/04/15 - 00:00
  • - تعداد بازدید: 56
  • - تعداد بازدیدکننده: 55
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

دومین نشست تجارب مدیران در سال 1399

به گزارش روابط عمومی مرکز آموزش مدیریت دولتی: در راستای انتقال دانش و تجربه به مدیران دستگاه ‌های اجرایی کشور و با توجه به برگزاری سلسله نشست‌های تخصصی «ارائه تجارب مدیران»، دومین نشست‌ برخط (آنلاین) در سال 1399 با سخنرانی جناب آقای دکتر علی عبدالعلی زاده مشاور وزیر کشور در امور توسعه مناطق از ساعت 10 تا 12 روز شنبه مورخ 1399/04/14 در مرکز آموزش مدیریت دولتی برگزار گردید.

ابتدای برنامه همراه با معرفی سوابق آقای عبدالعلی زاده بود که به حضور وی در دوره دوم و سوم مجلس شورای اسلامی، به عنوان نماینده ارومیه اشاره و بیان شد که در سال‌ های ۱۳۷۱ تا ۱۳۷۶ به عنوان استاندار آذربایجان شرقی و در دو دوره ریاست جمهوری سید محمد خاتمی، از ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۴ به عنوان وزیر مسکن و شهرسازی فعالیت و خدمت نموده است.

آقای عبدالعلی زاده با تشکر از دکتر زهرا احمدی پور ریاست مرکز که زمینه ساز ثبت تجارب مدیران و انتقال آنان به مدیران جوانان شده‌ اند، بر چند محور سخنانش را مطرح کرد. در بخش نخست ضمن بیان تجارب استانداری گفت: «مدیر بومی خواستن، از خطاهای برخی از مردم و مسئولان است. به عنوان نمونه، در استان های شمالی و جنوبی برخورداری از دریا وجود دارد که می تواند موجب توسعه شود. 90 درصد درآمد سنگاپور از راه تجارت دریایی است. مدیر بومی در این مناطق همیشه پشت به دریا زندگی کرده است و آنقدر این مقوله برایش طبیعی شده که نمی تواند نگاه اقتصادی به آن داشته باشد. بنابراین مدیر غیر بومی توسعه یافته، بهتر از مدیر بومی توسعه نیافته است.». وی در ادامه به سه دیدگاه توسعه یافتگی کشورها اشاره کرد: «الف. انسان های توسعه یافته موجب توسعه کشورها می شوند، مثل مالزی؛ ب. «فرهنگ توسعه» علت توسعه یافتگی کشورها هستند، مثل سوئیس و ژاپن؛ ج. کشورهایی توسعه می یابند که «نهادهای توسعه» در آن وجود داشته باشد، مثل آمریکا و انگلیس»

استاندار اسبق آذربایجان شرقی نیز بر سه ویژگی «مدیر توسعه یافته» تأکید و آنها را این گونه برشمرد: «الف. توانایی ها و ضعف های خودش را بشناسد و به بیان دیگر، تصویر درستی از خودش در قبال مسئولیتی که به او سپرده شده، داشته باشد. ب. حوزه مأموریت خود را بشناسد. ج. از اصول مدیریتی و سیاق تصمیم گیری در حوزه مسئولیت برخوردار باشد.»

آقای عبدالعلی زاده نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی نیز با تأکید بر سازماندهی در مدیریت گفت: «سازماندهی مدیریتی صرفاً سازماندهی اداره و اداره کل و سازمان و وزارتخانه تابعه نیست. یک مدیر توسعه یافته سبک سازماندهی اش با ابتنای به منافع مردم است.» همچنین ادامه داد: «مهمترین اتفاق در دوران مدیریتی من، انتخابم برای مسئولیت های مختلف بود. مسئولیت گرفتن زمینه تغییر  و تحول را در انسان ایجاد می نماید و من شاهد تغییر نگرش های خود در دوران مدیریتی ام بودم.»

وزیر اسبق مسکن و شهرسازی با اشاره به تجارب مدیریتی خود در آن وزارت بیان داشت که «آزادسازی قیمت زمین از مهمترین تصمیمات من در دوران وزارت بود و شاهد بودم که فروش زمین دولتی با نرخ منطقه ای چه فسادها و رانت هایی را ایجاد کرده بود. به قیمت خریدن زمین و شفافیت در معاملات زمین های دولتی، مانع بسیاری از رانت ها و فسادها شد و در حقیقت جنبه پیشگیرانه داشت.» وی با بسط این موضوع ادامه داد: «هنوز هم معتقدم که اگر انبوه سازی به درستی انجام شود، تنها راه حل مسأله مسکن است. اما انبوه ساز باید برخوردار از فناوری های مدرن باشد تا در هزینه و زمان ساخت مسکن صرفه جویی ایجاد نماید.»

دکتر عبدالعلی زاده در بخش دیگری از سخنان خود ضمن تأکید بر اقتصاد مقاومتی و با اشاره به راه برون رفت از تنگاهای اقتصادی گفت: «ااقتصاد مقاومتی راه علاج مشکلات کشور است؛ اما به معنای بازگشتن به اقتصاد دوران جنگ یا اقتصادگردانی نظامیان نیست. سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی که از سوی رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) ابلاغ گشته بسیار عمیق است. در آنجا آمده است که فروش تولیدات را باید جایگزین خام فروشی نماییم. من بدین معنا گفتم اقتصاد مقاومتی یعنی تغییر رفتار وضعیت اقتصادی یک کشور از یک کشور برون زای درون گرا به یک کشور درون زای برون گرا».

دکتر عبدالعلی زاده در بخش پایانی سخنان خویش به ادغام و انفکاک در وزارتخانه ها اشاره کرد و ابراز داشت که «ادغام ها و انفکاک هایی که در طول تاریخ معاصر در وزارتخانه های کشور رخ داده با هدف کوچک سازی دولت بوده؛ اما همواره نقض غرض صورت گرفته است. باید با سپردن کار به مردم و بخش خصوصی تصدی گری دولتی را کاهش دهیم و سپس ادغام وزارتخانه ها را صورت دهیم تا به معنای واقعی دولت کوچک شود».

گفتنی است که این نشست از طریق سامانه آموزش های الکترونیکی مرکز (lms.smtc.ac.ir)، وبینار، آپارات (www.aparat.com/smtc.ac.ir) و اینستاگرام مرکز (lsmtc.ac.ir) همزمان به صورت زنده پخش و در خاتمه به سؤالات، پاسخ داده شد.


  • لینک کوتاه : /Zwy

  • گروه خبری : آخرین اخبار
  • کد خبر : 1057
کلمات کلیدی
مریم کوشا
خبرنگار

مریم کوشا

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید