تاریخ : 01 دی 1403 «جهش تولید با مشارکت مردم»
  • 1403/09/20 - 17:03
  • - تعداد بازدید: 75
  • - تعداد بازدیدکننده: 70
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
ما به کار کارشناسی و تعقل‌گرایی در نظام تصمیم‌گیری باور داریم

معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور در آیین گرامیداشت روز دانشجو در دانشگاه تهران

به گزارش مرکز روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان اداری و استخدامی کشور، دکتر علاءالدین رفیع‌زاده؛ معاون رئیس‌جمهور و رئیس این سازمان، 19 آذرماه در آیین گرامیداشتی به مناسبت روز دانشجو در دانشکده مدیریت دانشگاه تهران حاضر شد و ضمن سخنرانی در خصوص برنامه‌های این سازمان در راستای اصلاح نظام اداری، در جلسه پرسش و پاسخ با دانشجویان نیز شرکت کرد. 
معاون رئیس‌جمهور دلیل اصلی حضور خود در دانشگاه را باور به کار کارشناسی و تعقل‌گرایی در نظامات تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری عنوان کرد و گفت: ما اعتقاد داریم که اگر مبنای تصمیم‌ها بر اساس دانش علمی و تعقل‌گرایی باشد، مسائل به راحتی قابل حل است. 
وی افزود: با توجه به ده‌ها قانون و مقرره‌ای که وجود دارد، فاصله زیادی بین تئوری تا عمل ایجاد شده و این فرصت برای دانشجویان رشته مدیریت به وجود آمده که بتوانند در جلسات هم‌اندیشی سازمان اداری و استخدامی کشور شرکت کنند و ضمن اطلاع از روند انجام کار، نظرات خود را هم ارائه دهند. 
رفیع‌زاده، برنامه اصلاح نظام اداری را بر اساس توجه بر چهار ضلع «تصمیم‌گیری کلان»، «سیاستگذاری سازمان اداری و استخدامی کشور»، «اجرا در دستگاه‌های اجرایی» و «نظارت و ارزیابی دانشگاهی» تشریح کرد و گفت: شورای‌عالی اداری و هیئت وزیران، به عنوان بخش کلان تصمیم‌گیری اگر نگاه کارشناسی و تعقل‌گرایی به نظام اداری نداشته باشند و به فکر اصلاح نباشند و صرفا چند طرح عمرانی را افتتاح کنند، این نظام اداری هر روز تحلیل خواهد رفت. 
وی افزود: نظام اداری شبیه به باند فرودگاهی است که هواپیمای پیشرفت و توسعه باید از آن اوج بگیرد. لذا این نظام باید به خوبی و مستحکمی یک باند فرودگاه باشد تا این پیشرفت و توسعه اتفاق بیفتد. 
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور، با این عنوان که سیاستگذاری دقیق و صحیح با استفاده از ظرفیت بخش خبرگانی و نخبگانی اتفاق می‌افتد، ارزیابی دقیق را نیز از اهم موارد نظام اداری و حکمرانی صحیح دانست و گفت: ما باید با نگاهی دقیق و بر اساس شاخص‌های احصا شده ارزیابی کنیم که سیاست‌ها چه اثری در نظام اداری داشته و چه اصلاحاتی را رقم زده‌اند. 
رفیع‌زاده بر مشارکت همه اقشار در تصمیم‌گیری‌ها تاکید کرد و تصمیم‌سازی بر اساس نظر عده‌ای خاص را خطرناک دانست و گفت: ما اگر یک سازمان اجرایی برای راهبری مناسب تصمیم‌ها و سیاست‌ها نداشته باشیم، اصلاحات‌مان به نتیجه نخواهد رسید و این نظام اداری نیز متحول نخواهد شد. 
معاون رئیس‌جمهور با تاکید بر نقش نظارت صحیح که در حین انجام کار باید صورت پذیرد، گفت: مهم‌ترین کار تحولی آنجایی است که دستگاه اجرایی، تصمیم‌ها و سیاست‌ها را به‌کار می‌بندد و اجرا می‌کند. اگر در این مرحله، نظارتی بر اجرای صحیح تصمیم‌ها وجود نداشته باشد یا بازخوردی از دستگاه‌ها دریافت نشود، باز هم کار زمین خواهد ماند. 
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور تاکید کرد: دانشگاه منبع اصلی علم و دانش است؛ و توصیه می‌کنم همه دانشجویان رشته مدیریت در گرایش‌های مختلف، به دانش قانون موجود در این حوزه نیز مجهز شوند و بر همین مبنا ضمن انجام مباحثه در مورد طرح‌ها و برنامه‌های مختلف، از مدیران مربوطه دعوت کنند و موضوعات را به نقد و چالش بکشانند و لازم است که از این منظر، ناظر بر عملکرد دولت باشند. 
رفیع‌زاده پس از سخنرانی در نشست پرسش و پاسخ با دانشجویان، در جواب پرسش‌های مطرح شده مبنی بر وضعیت دولت الکترونیک و هوشمندسازی نظام اداری گفت: متاسفانه دستگاه‌ها در این زمینه به صورت جزیره‌ای عمل کرده‌اند و هر دستگاهی نسبت به اطلاعات، ماموریت و حتی توان مالی خودش، به این قضیه ورود کرده و سامانه‌ای راه‌اندازی کرده است. 
وی افزود: متاسفانه در نظام اداری، یک دستگاه واحد، متولی توسعه دولت هوشمند نیست و برای حل این مسئله ما سندی تهیه کردیم که سازمان اداری و استخدامی کشور به عنوان متولی احصا و اصلاح فرایندهای اداری منجر به ارائه خدمت معرفی شده و سازمان برنامه و بودجه کشور به عنوان متولی تامین مالی و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز به عنوان متولی زیرساخت‌های سخت‌افزاری و برنامه‌نویسی‌های نرم‌افزاری معرفی شده‌اند. 
رفیع‌زاده از ابلاغ سند نشقه راه دولت الکترونیک در آینده‌ای نزدیک خبر داد و گفت: در این سند تکلیف دستگاه‌های اجرایی، بخش خصوصی و شرکت‌های دانش بنیان هم مشخص شده تا در کنار هم فعالیت کنند تا این هوشمندسازی خدمات دولتی به نحوی شایسته دنبال شود. 
معاون رئیس‌جمهور در پاسخ به پرسش یکی دیگر از دانشجویان در خصوص تعیین تکلیف نیروهای شرکتی، ضمن اشاره به قانون و تاریخچه به وجود آمدن این نیروها و چالشی که برای دولت ایجاد کرده است، گفت: ما به دنبال این هستیم که اطلاعات هر فردی به هر نوعی که با دولت رابطه استخدامی دارد را در سامانه‌ای تحت عنوان «سایر کارکنان دولت» جمع‌آوری کنیم. چراکه در حال حاضر صرفا اطلاعات نیروهای پیمانی و رسمی در دسترس قرار دارد و پس از جمع‌آوری اطلاعات، داده‌کاوی بر اساس کار کارشناسی، برای حل این چالش تصمیم‌گیری خواهیم کرد.
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور، انتقاد برخی از دانشجویان در خصوص عدم چابک‌سازی دولت و گسترش ساختارها و افزایش اندازه دولت را وارد دانست و در این خصوص گفت: در برخی حوزه‌ها مثل فرهنگ و تنظیم بازار، بیش از 50 دستگاه وجود دارند که کار موازی انجام می‌دهند. ما در نظر داریم که ضمن شناسایی و ادغام این دستگاه‌ها، ساختاری مناسب برای آنها معماری کنیم. 
وی در پایان در پاسخ به پرسش‌های صورت گرفته در خصوص انتصابات و ارزیابی عملکرد کارکنان دولت، از تدوین یک نظام انتخاب و انتصاب خبر داد که به زودی مصوب و ابلاغ خواهد شد و گفت: تصمیم ما بر این است که مدیران حرفه‌ای را بر اساس تخصص و شایستگی‌ها انتخاب کنیم و برای آموزش مدیران حرفه‌ای هم برنامه داریم. حتما سامانه‌ای که برای پرداخت مبتنی بر عملکرد در حال طراحی است هم به زودی راه‌اندازی خواهد شد. 


  • لینک کوتاه : /ZCY

  • گروه خبری : آخرین اخبار
  • کد خبر : 1974
کلمات کلیدی
مریم کوشا
خبرنگار

مریم کوشا

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تاریخ آخرین به روز رسانی :1403/08/21

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید