تاریخ : 02 بهمن 1403 «جهش تولید با مشارکت مردم»
  • 1402/07/24 - 11:48
  • - تعداد بازدید: 780
  • - تعداد بازدیدکننده: 768
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مرکز آموزش مدیریت دولتی برگزار کرد:

نشست تحول دیجیتال در ایران و جهان؛ زمینه ها چالش ها و فرصت های توسعه

مرکز آموزش مدیریت دولتی در راستای اجرای ماموریت خود در زمینه طراحی و برگزاری نشست های علمی- تخصصی با موضوع مسائل نظام اداری، نهمین نشست تخصصی را در سال جاری به همت معاونت پژوهشی مرکز با عنوان"تحول دیجیتال در ایران و جهان زمینه­ها، چالش­ها و فرصت­های توسعه"روز یکشنبه 23 مهرماه به صورت حضوری و برخط از طریق سامانه آموزش های الکترونیکی (LMS) برگزار نمود.

در این نشست که با حضور آقای دکتر جبار باباشاهی، عضو هیات علمی دانشگاه تهران برگزار شد، ابعاد مختلفی از این موضوع مورد بررسی قرار گرفت.

دکتر باباشاهی نخست به تبیین مفاهیم اصلی پرداخته و سپس با اشاره به الگوی همسازی با محیط به تبیین گرایش واکنش گرا، بازسازی، ترموستات و رضایتبخش پرداختند.

ایشان در تشریح انواع موقعیت های ذکر شده اینطور بیان نمودند: در موقعیت1(گرایش تحول گرا): سازمان نه تنها با یک محیط پویا سروکار دارد بلکه به شکل فعال از فرصتهای تازه و نوآوری نیز سود می برد و در موقعیت 2(گرایش واکنش گرا): محیط بیرون متحول و پویاست، اما گرایش سازمان نسبت به انطباق با محیط کم است. سازمانها بر اهداف کوتاه مدت و رویارویی با بحران تاکید می کنند. در موقعیت3( گرایش رضایتبخش): این روش بدنبال سطح کافی و رضایتبخش است. فعال گرا نیست، اما در عین حال واپس گرا نیز بحساب نمی آید. محور این روش، دستیابی به هدف و نتیجه در حد متوسط می باشد. و در نهایت موقعیت 4(گرایش ترموستات کند): محیط ثابت و گرایش سازمان برای تحول در پایین ترین سطح است.

تحول دیجیتال از نظر وی، به معنای استفاده استراتژیک از فناوری‌ها، روش‌ها و محتواهای دیجیتال در راستای ایجاد تحول در کسب و کار می‌باشد.

وی در ادامه با بیان پارادکس های عملیاتی در دنیای غیردیجیتال، الکترونیکی شدن، دیجیتالی شدن و تحول دیجیتال را به عنوان روند حرکت به سمت تحول دیجیتال قلمداد کرده و بیان داشتند که زبدگان دیجیتال، مدگرایان، محافظه کاران و در نهایت مبتدیان، چهار سطح زبدگی دیجیتال به شمار می­روند.

از نظر دکتر باباشاهی مزایا و چالش­هایی بر مقوله عصر دیجیتال وارد است که افزایش امکان دسترسی به آموزش، بهداشت و خدمات اجتماعی (رفاه اقتصادی و اجتماعی)، افزایش بهره وری در بخش های سنتی اقتصاد (کشاورزی، صنعت و معدن)، ایجاد زنجیره های ارزش جدید (کسب و کارهای نوین)، کمک به بهبود حکمرانی و سیاست گذاری عمومی (شفافیت، مشارکت، پاسخگویی و ...) و کمک به تحقق اهداف توسعه پایدار (SDG) به عنوان مزایا و شکاف دیجیتال: فاصله و نابرابری در بهره گیری از فناوری های دیجیتال، به خطر افتادن اشتغال در طیف گسترده ای از فعالیت های اقتصادی و دولتی، بهره گیری از قابلیت های فناوری های دیجیتال توسط دولت ها برای کنترل بیشتر بر جامعه، خطرات مرتبط با امنیت داده، حفظ حریم خصوصی و ...، و در نهایت عدم توانایی برخی سازمان های دولتی و کسب و کارهای خصوصی در همگام شدن به تغییرات سریع به عنوان چالش­های این حوزه شناخته می­شوند.

ارزیابی آمادگی تغییر و روند مقاومت افراد نسبت به تغییر از دیگر ابعاد موضوعی پرداخته شده در این نشست بود که توسط دکتر باباشاهی تشریح گردید.

این نشست که به مدت 2 ساعت برگزار شد با پاسخگویی به سوالات فراگیران به پابان رسید.


  • لینک کوتاه : /ZS

  • گروه خبری : آخرین اخبار
  • کد خبر : 50
کلمات کلیدی
مریم کوشا
خبرنگار

مریم کوشا

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تاریخ آخرین به روز رسانی :1403/08/21

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید