تاریخ : 01 دی 1403 «جهش تولید با مشارکت مردم»
تجربه نگاری:

تقلید از موثرترین شیوه‌های انتقال مهارت است. دوران جمهوری اسلامی با تغییر پارادایم اداره کشور به راهبری معمار کبیر انقلاب اسلامی (ره) مملو از تجارب نویی است که از سنتز مدیریت جهادی، مردم‌سالاری دینی، افق تمدنی انقلاب اسلامی و اقتضائات موجود در اداره کشور، حاصل شده و در چرخه آزمون و خطا، دانش ضمنی غنی را رقم زده اما چون این دانش اغلب منتقل نشده، پیشرفت امور کشور هماره دچار اختلالاتی بوده و بسیاری از راه های رفته دوباره پیموده می‌شود که این مستلزم صرف هزینه و زمان زیادی است.

در دوره جدید با راه اندازی هیئت اندیشه‌ورز و اخذ مشاوره از اساتید دست‌اندرکار تجربه‌نگاری، ضمن طراحی سند انتظار (RFP) گروه‌هایی برای ثبت تجارب دولتمردان شکل داده شد تا پس از دریافت آموزش، تهیه گزارش شناختی و در نهایت ثبت صوتی و تصویری این تجارب، گام اول در بهره‌گیری از تجربه مدیران برداشته شود. در گام دوم، تجربیات ثبت‌شده، جهت انتقال دانش و مهارت به مخاطبان مدنظر، به فراورده‌های آموزشی تبدیل می‌شود.

  • 1403/07/01 - 16:15
  • - تعداد بازدید: 544
  • - تعداد بازدیدکننده: 491
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

تشریح عضویت «مرکز ملی تأیید صلاحیت ایران» در اتحادیه بین‌المللی تایید صلاحیت آزمایشگاهی در هشتمین کارگاه روایت یک تجربه

روایت رئیس سازمان ملی استاندارد ایران از فراز و نشیب های مسیر کسب موفقیت این سازمان در مجامع بین المللی هشتمین رویداد از سلسله نشست های «روایت یک تجربه» با موضوع "استاندارد ایران در تراز جهانی" با حضور جمعی از مدیران ارشد نظام اداری و به همت مرکز آموزش مدیریت دولتی در محل سازمان اداری و استخدامی کشور برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی مرکز آموزش مدیریت دولتی؛ راوی هشتمین کارگاه روایت یک تجربه، مهدی اسلام پناه رییس سازمان ملی استاندارد ایران بود که چگونگی عضویت "مرکز ملی تایید صلاحیت های ایران" را در اتحادیه بین‌المللی تایید صلاحیت آزمایشگاهی(ILAC MRA) با سرفصل "استاندارد ایران در تراز جهانی" تبیین کرد.

اسلام پناه  با اشاره به ارزیابی همترازی «مرکز ملی تأیید صلاحیت ایران» در بهمن پارسال گفت: این رخداد غرورآفرین حاصل از این ارزیابی‌ها با تلاش و تاب‌آوری و در حدفاصل حمله رژیم صهیونیستی به مردم مظلوم فلسطین و وعده صادق الهی رقم خورد.

وی با بیان اینکه فجر فنی یادشده، نه تنها زمینه ساز جهش تولیدکیفی خواهد شد بلکه در تقویت اقتصاد کشور نقش تعیین کننده ای دارد، تصریح‌کرد: عضویت «مرکز ملی تأیید صلاحیت ایران» در اتحادیه بین‌المللی تأیید صلاحیت آسیا– اقیانوسیه پس از ۲7سال، در ۸ دامنه‌ی فعالیت موثر و ۵ زیردامنه، جریان ساز جهش تولیدکیفی و رشد اقتصادی کشور خواهد بود.

رییس سازمان ملی استاندارد ایران تاکید کرد: نتایج آزمون نهادهای بازرسی و آزمایشگاههای تایید صلاحیت شده «مرکز ملی تأیید صلاحیت ایران» ، حالا مورد وثوق مجامع بین المللی در ۱۱۰ کشور قرار گرفت.

 وی به آمار اتاق بازرگانی تهران، اشاره کرد و اظهار داشت: با کسب موفقیت فنی یاد شده، علاوه بر ارزآوری مستقیم ۵۰ میلیون دلاری، ۲۰ میلیارد دلار از اقتصاد کشور را تحت تاثیر خود قرار داده است.

دکتر اسلام‌پناه، تصریح‌کرد: موفقیت در ارزیابی همترازی «مرکز ملی تأیید صلاحیت ایران» نه تنها زمینه ساز جهش تولید کیفی خواهد بود بلکه در تقویت اقتصاد نقش تعیین‌کننده ای دارد و سبب گشایش درهای بازارهای جهانی برای کشورمان می شود.

رییس سازمان ملی استاندارد ایران با بیان اینکه نهادهای اعتبار بخشی و تایید صلاحیت در دنیا اهدافی چون حذف موانع فنی، حذف آزمون و بازرسی مجدد یک محصول یا خدمت را برای ورود به بازارهای بین المللی پیگیری
می کنند؛ افزود: تجار و صادرکنندگان کشورمان برای اثبات تطابق کیفیت کالاهای خود با الزامات کشور مقصد
می توانند از خدمات نهادهای ارزیابی انطباق مستقر در جمهوری اسلامی ایران استفاده کنند که همین موضوع، زمان و هزینه را برای تجار و صاحبان صنایع به حداقل کاهش می دهد.

اسلام‌پناه در پاسخ به کاهش ماندگاری کالا در گمرکات با این رویداد بین المللی، اظهار داشت: طبق اظهار وزارت امور اقتصاد و دارایی، رسوب کالا در نخستین مرحله از ۸۰ روز به 16 و نیم روز و در مرحله بعد به 7 و نیم روز کاهش یافت.

دبیر شورای‌عالی استاندارد در ادامه گفت: توسعه و ارتقاء توافقات تجاری دوجانبه و چندجانبه و به رسمیت شناختن نهادهای بازرسی و آزمایشگاه‌های معتبر تایید صلاحیت شده توسط دولتها و بخش خصوصی همه کشورهای عضو را در پی دارد.

وی تصریح کرد: این تحول فنی و اقتصادی برای تولید کنندگان، تجار، فعالان اقتصادی و بازرگانان موجب اطمینان از پذیرش محصولات و خدمات خود در کشورهای مختلف را می شود ضمن آنکه از مزایای دسترسی به بازارهای جهانی نیز بهره‌مند می شوند.

اسلام‌پناه با اشاره به قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد،گفت: به موجب این قانون، فعالیت‌های اعتباربخشی در «مرکز ملی تأیید صلاحیت ایران» انجام می‌شود و ریاست آن به پیشنهاد رئیس سازمان و تصویب شورای‌عالی استاندارد و با حکم رئیس سازمان برای مدت چهار سال انتخاب می‌شود.

وی با تاکید بر این که دستیابی به این موفقیت بین المللی خود به مثابه پیروزی در یک مبارزه مهم است گفت: مبارزه فقط مبارزه نظامی نیست، بلکه کشورها در حوزه استاندارد تلاش می کنند، با تحمیل استانداردهایشان موجب گسیل حجم گسترده‌ ای از صادرات و ممانعت از واردات به قلمرو سرزمینی خود شوند.

در پایان این نشست حاضران در جلسه از دستگاههای مختلف سئوالات خود را از راوی تجربه درباره این رخداد بین‌المللی و تاثیرات آن بر رشد اقتصاد ملی و توسعه تجارت بین‌المللی پرسیدند و رییس سازمان ملی استاندارد ایران پاسخگوی آنان بود.


  • لینک کوتاه : /Z5Y

  • گروه خبری : آخرین اخبار,تجربه نگاری
  • کد خبر : 1943
کلمات کلیدی
مریم کوشا
خبرنگار

مریم کوشا

تصاویر

تاریخ آخرین به روز رسانی :1403/08/18

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید