تاریخ : 01 آذر 1403 «جهش تولید با مشارکت مردم»
  • 1402/10/10 - 22:58
  • - تعداد بازدید: 2345
  • - تعداد بازدیدکننده: 2279
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
در توضیح ابعاد احیای بیش از ۶ هزار واحد اقتصادی

دکتر مدنی: با ساختاری چابک و ۱۶ نفره زیست بوم مردمی نهضت احیا را راهبری می کنیم

سومین رویداد از سلسله نشست های «روایت یک تجربه» با موضوع«شکل گیری زیست بوم مردمی در نهضت احیای واحدهای اقتصادی» با سخنرانی  دکتر سید امیرحسین مدنی؛  نماینده ویژه معاون اول رئیس جمهور در راه اندازی و عملیاتی کردن نهضت احیای واحدهای اقتصادی، دهم دی ماه  1402 با حضور جمعی از مدیران ارشد نظام اداری و اقتصادی کشور در مرکز آموزش مدیریت دولتی برگزار شد.

 در این جلسه دو ساعته آقای دکتر مدنی روایتی از تجربه خود برای احیای واحدهای اقتصادی تعطیل و نیمه تعطیل ارائه داد.

وی در ابتدا به تجربه همکاری با دکتر محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور در عملیاتی کردن نهضت احیای واحدهای اقتصادی اشاره کرد و سپس ضمن برشمردن چالش­های موجود از جمله ابهام آماری، قوانین و دستگاه­های مجری موازی این امر و... فلسفه و غایت شکل­ گیری این نهضت را تشریح نمود و گفت:

« ما در ابتدای امر، سه ماه به‌صورت مستمر و پیوسته در حوزه موضوع، مبانی و چرایی شکل­ گیری این نهضت مطالعه و بررسی داشتیم و اساساً آن حلقه گمشده ­ای که موردنیاز این نهضت بود، تبیین راهبرد زیست ­بوم و راهبری زیست‌بوم مردمی در نهضت احیای واحدهای اقتصادی بود که به این هدف دست پیدا نمودیم. مسائل و چالش ­ها را شناختیم، ابزارها را شناختیم، پیشران­های عملیاتی این حوزه را احصاء نمودیم و در جلسات مختلف به‌صورت عمیق در پی پاسخ به سؤالات از قبیل؛ با چه طیفی مواجه هستیم؟ مسأله چیست؟ واحدهای نیمه‌تمام و راکد چیست در عمل؟ عارضه­یابی چطور باید انجام شود؟ دسته بندی این چالش­ها به چه صورت باید باشد؟ بودیم و به‌ تدریج پس از روشن‌شدن ابعاد کاری، در حوزه عملیاتی نیز موفق شدیم.»

آقای دکترمدنی در بخش دیگری از توضیحات خود، یکی از مهم­ترین عارضه ­های نظام اداری در حوزه حمایت از این نهضت و توسعه ملی را کمبود شدید سرمایه ­گذار داخلی و خارجی عنوان کرد و گفت: متأسفانه در کشور آنچه تحت عنوان حمایت از این طرح مطرح است، بیشتر مقوله اعطای تسهیلات بانکی دولت است و در عمل باید بیشتر تلاش نماییم تا سرمایه ­گذار داخلی و خارجی را جذب نماییم.

نماینده معاون اول رئیس جمهور در راه اندازی و عملیاتی کردن نهضت احیای واحدهای اقتصادی به کارهایی که در دستگاه های مختلف در خصوص این واحدها انجام می شد اشاره کرده و اظهار داشت که در این خصوص می بایست تنظیم و همسوسازی دستگاه ها انجام می شد که برای این کار می بایست از ابزارهای نوین و پلتفرم ها استفاده می کردیم. پس از انجام مطالعات گسترده تمام جنبه های مساله برای ما آشکار شد.

تشریح نظام­نامه زیست‌بوم احیا، بخش دیگری از تشریح فعالیت­های این نهضت بود که آقای دکتر مدنی با برشمردن گام‌به‌گام فرایندهای شناسایی، اجرایی، حمایتی، نظارتی و بازخورد و اصلاح، گفت یکی از نمونه های تاثیر نهضت در این حوزه، احیای 15 واحد اقتصادی و صنعتی در حوزه فرش بود که توسط همکاران این نهضت به انجام رسیده است.

آقای دکتر مدنی در توضیح ساختار نهضت احیا واحدهایی اقتصادی گفت در زیست بوم این نهضت، احیاجو، احیاگر، احیا، کارگزار و نهاد پشتیبان می‌باشد که هر یک، وظایف و نقش­های جداگانه ­ای دارند.

تبیین فرایند شناسایی و عارضه ­یابی احیا جویان، فرایند تأیید صلاحیت رتبه ­بندی و ارتقای سطح احیاگران و فرایند اجرای طرح احیا، بخش دیگری از ارائه عملکرد این نهضت از سوی دکتر مدنی بود.

نماینده ویژه معاون اول رئیس‌جمهور در راه‌اندازی و عملیاتی‌کردن نهضت احیای واحدهای اقتصادی، با تشریح مدل­های نوین تأمین مالی در احیای واحدهای اقتصادی گفت: در رفع یکی از مهمترین چالش های موجود، از روش های سرمایه­ گذاری خصوصی، سرمایه­ گذاری جسورانه، صندوق در صندوق، تأمین سرمایه تخصصی، تأمین مالی جمعی و شرکت پروژه، استفاده کرده این و تا به حال ۶ هزار میلیارد تومان از طریق تامین منابع شده است.

آقای مدنی با بر شمردن نهادهای پشتیبان این نهضت و همچنین ظرفیت­های سیاستی قانونی و اجرایی حمایت از احیای واحدهای اقتصادی به‌صورت مبسوط به حمایت­های مختلف مالی، قانونی، مدیریتی، فنی و پشتیبانی در این حوزه پرداخت و بر نقش وزارتخانه‌های تعاون، کار و رفاه اجتماعی، صنعت و معدن و تجارت، اقتصاد و دارایی و در نهایت جهاد کشاوری تاکید کرد. نماینده دولت در نهضت احیا واحدهایی تولیدی در ادامه گفت: با برگزاری رویداد ملی احیاگران مواردی چون معرفی نهضت، شناسایی اشخاص توانمند، تشریح حمایت­های دولت از نهضت، تسهیم تجارب برتر این حوزه، به‌هم‌رسانی هوشمند و توسعه ارتباط بین واحدهای راکد و احیاگران را پیش بردیم.

در نهایت، دکتر مدنی ضمن اشاره به طراحی دوره ­های آموزشی احیاگران واحدهای اقتصادی به برخی آثار و کتب این زمینه نیز اشاره نمودند. در این زمینه، ایشان اشاره داشت که تاکنون 3200 احیاگر شناسایی شده که از این تعداد 700 نفر به‌صورت رسمی آموزش داده شده اند.

نماینده معاون اول رئیس جمهور در ادامه توضیح داد: ما در مطالعات گسترده خود به این نتیجه رسیدیم که نمی توان واحدهای اقتصادی را به حال خود رها کرد و بگویم خودتان احیا شوید لذا مطالعات ما نشان داد بیش از 60 درصد مشکلات واحدهای اقتصادی تعطیل و نیمه تعطیل عوامل مدیریتی است؛  دکترمدنی در ادامه گفت: یکی از مشکلات ما در حوزه اقتصادی سرمایه گذاری محدود است و اقتصاد ما کلا تسهیلات محور است.

نماینده معاون اول رئیس جمهور همچنین گفت: یکی از کارهای موفق انجام شده در این راستا رفع مشکل اعتبار مواد اولیه بود که تا حدودی موفق به حل آن شدیم، برای نمونه در ماه گذشته نزدیک به 7 هزار میلیارد تومان اعتبار ماده اولیه در اختیار تولیدکننده گذاشتیم که این کار واقعاً یک انقلاب بود.

در پایان صحبت­های دکتر مدنی، تعدادی از مدیران ارشد دستگاه های اجرایی و دست­اندرکاران حوزه احیای واحدهای اقتصادی راکد به بیان دیدگاه، نقطه ­نظرات و ارائه پیشنهادات خود پرداختند.

در انتهای نشست دکتر میری رئیس مرکز آموزش مدیریت دولتی تندیس کارگاه روایت یک تجربه را به آقای دکتر مدنی تقدیم کرد.

کارگاه روایت یک تجربه، یکی از سازوکارهای مرکز آموزش مدیریت دولتی برای ثبت و انتقال تجارب بدیع مدیران دولتی است. به گفته حجت احمدی مشاور رئیس مرکز آموزش مدیریت دولتی در این روش همزمان با روایت تجربه و تولید محتوای دانشی، فرصت جذب دانش و غنی سازی آن برای مدیران ارشد مدعو فراهم شده است. ضمن اینکه با مستندسازی این نشست در قالب کتابچه موردکاوی و فرآورده های تصویری، امکان توزیع گسترده روایت این تجربه مدیریتی فراهم می شود.

 

 

مشاهده تیزر کارگاه

 مشاهده مستند کارگاه




  • لینک کوتاه : /Zi4

  • گروه خبری : آخرین اخبار,رویدادها,تجربه نگاری
  • کد خبر : 75
کلمات کلیدی
مریم کوشا
خبرنگار

مریم کوشا

تاریخ آخرین به روز رسانی :1403/08/19

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید